Węglowodany złożone 309


20130521-090752.jpg

20130521-090827.jpg

20130521-090839.jpg

20130521-090856.jpg

20130521-090903.jpg

20130521-090911.jpg

20130521-090929.jpg wybór odpowiednich węglowodanów w diecie cukrzyka ma niemałe znaczenie. Ich ilość jest dla każdego indywidualnie zmienna, jednak jakość powinna być dla wszystkich równie ważna. Spożywając węglowodany, pamiętajmy aby wybierać, te które będą wolno uwalnialy się z przewodu pokarmowego, czyli węglowodany złożone. Znajdziemy je w naturalnych, nie oczyszczonych przemysłowo produktach, takich jak platki zbożowe, kasze, makarony z mąki z grubego przemiału czy dzikiego ryżu. Węglowodany te rozbijanie są na glukozę wolniej niż w przypadku węglowodanów prostych przez co zaspokajają nas na dłużej. Dodatkowo, ograniczenie obróbki przemysłowej sprawia, ze produkty te są bogatsze pod względem zachowanych składników odżywczych.


Leave a Reply

  

  

  


dziewięć + = 12

Current month ye@r day *